Kvinnor över 60 år kan fortfarande uppleva obehagliga symptom på klimakteriet

Enligt en ny studie upplever cirka 40% av kvinnorna i åldern 60 till 65 fortfarande obehagliga symptom på klimakteriet, såsom heta blinkar.

Experter från North American Menopause Society (NAMS) noterar att sexuella symptom förblir ett problem för mer än hälften av äldre kvinnor. Dessutom får kvinnor som är deprimerade av dessa symtom ofta inte behandling.

Experter studerade 2000 kvinnor i åldern 40 till 65 år och fann att mer än 90% av dem använder icke-hormonella preventivmedel, menopausal hormonbehandling eller andra receptbelagda läkemedel för att kontrollera deras symptom. Bland dessa kvinnor varierade andelen med värmevallningar från 33% av premenopausala kvinnor till 74% av postmenopausala kvinnor yngre än 55 år. Värmevallningar kvarstod också i 42% av kvinnorna i åldern 60 till 65 år. Bland alla undersökta kvinnor behandlades nästan 10% av 60-65-åringarna med hormonbehandling eftersom de fortfarande hade obehagliga symptom och mindre än 1% använde icke-hormonbehandling. Enligt de erhållna uppgifterna hade 44% av premenopausala kvinnor och 68% av postmenopausala kvinnor sexuella problem, såsom smärta under sex. Dessa sexuella symptom kvarstod hos 62% av kvinnorna i åldern 60 till 65 år.

Experter noterar att kvinnor bör vara medvetna om att de har alternativ för behandling av heta blinkar och sexuella symtom, även om de är cialis 5 mg daglig över 60 år och inte kan eller inte vill använda hormonbehandling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *