Erektil dysfunktion hos män

Erektil dysfunktion är oförmågan att uppnå en ihållande erektion eller fullständigt samlag. Detta är en fysiologisk eller psykologisk patologi som hindrar partners från att njuta av intimitet på grund av problem med erektion, brist på utlösning eller orgasm hos en man. Vanligtvis är anledningen till att kontakta en urolog eller androlog en situation när, även med stark sexuell upphetsning, fyller inte penisens cavernösa kropp med blod, det vill säga den går inte i upprätt tillstånd.

Typiska symtom

Enligt WHO: s statistik förekommer erektil dysfunktion hos 10% av männen efter 21 års ålder och hos en tredjedel av alla representanter för det starkare könet när de når 60 år. Och denna siffra fortsätter att öka. Samtidigt söker endast 22% av männen professionell rådgivning från en läkare och endast 36% av detta antal börjar den föreslagna behandlingen. Majoriteten gör dock oberoende försök att bekämpa problemet genom att använda tvivelaktiga läkemedel med obevisad effekt. Detta tillvägagångssätt ger i bästa fall en kortvarig effekt och i värsta fall leder till en fullständig störning av sexuell funktion. För att inte utsätta dig för risken för irreversibla förändringar och allvarliga komplex om sexuell oförmåga måste du gå till en urolog när följande varningsskyltar visas:

 • brist på erektion på morgonen;
 • accelererad utlösning;
 • oförmåga att uppnå en fullständig erektion under onani;
 • saktar ner erektionshastigheten, även med stark sexuell upphetsning.

Orsaker och behandling

Erektil dysfunktion hos män, till följd av patologiska förändringar av organisk natur, utvecklas gradvis. Vanligtvis åtföljs det av ett avtagande intresse för sexualitet. En svårare situation är förekomsten av psykogena problem (depression, stress, psykiskt trauma, kronisk trötthet, etc.). De flesta av dessa patienter behåller erektion på morgonen och möjligheten till självtillfredsställelse, och de karakteristiska störningarna observeras exakt i samband med intimitet med en partner. Med patologier av en blandad typ blir båda ovanstående faktorer orsaken..

Bland de viktigaste riskerna som orsakar dysfunktion av manlig styrka:

 • rökning under en lång period;
 • alkoholmissbruk;
 • diabetes;
 • högt blodtryck
 • hjärtsjukdom i hjärtat;
 • depression;
 • neuroser och andra psykiska störningar;
 • perioden för anpassning av kroppen med en kraftig förändring av livsstil och kost;
 • tar vissa mediciner;
 • stillasittande arbete;
 • konsekvenserna av mottagna skador;
 • kirurgiska ingrepp i könsorganet.

Långvarig depression leder till erektionsproblem i cirka 25% av fallen. Detta gäller särskilt för unga och medelålders. I sådana situationer bör behandlingen av erektil dysfunktion hos män vara omfattande och omfatta regelbundna besök hos en psykoterapeut. Organiska störningar är mycket vanligare. De uppträder vanligtvis på grund av förändringar i blodkärlens väggar som uppstår till följd av kroppens naturliga åldringsprocesser..

Framgången för terapi beror främst på den korrekta definitionen av etiologin för störningen. I närvaro av ett psykogent problem kan sexuell hälsa och aktivitet återställas med hjälp av konsultationer med en specialiserad specialist. Tyvärr kan detta inte sägas om allvarliga organiska störningar i samband med kirurgisk behandling eller till och med avlägsnande av prostatakörteln. Under alla omständigheter behövs dock kvalificerad medicinsk vård som stoppar sjukdomens utveckling och förhindrar oåterkalleliga konsekvenser..

Chockvågsterapi (SWT)

Kärnan i chockvågsterapi är en lätt chockeffekt på vävnader, varigenom elasticitet återvänder till blodkärlens väggar, vilket bidrar till att återställa den normala blodtillförseln. Vid behandling av erektil dysfunktion observeras ett konkret positivt resultat efter 1-3 sessioner.

Sådan terapi riktar sig direkt till orsaken till patologin, så det eliminerar inte bara symtomen. Genomförande av hela kursen ger en långvarig och varaktig effekt även utan farmakologiskt stöd eller med minimala mängder av det. I vissa fall kan chockvågsterapi förhindra operation. Metoden är smärtfri och hotar inte patienten med negativa konsekvenser..

Magnetisk laserterapi (MLT)

Magnetfältets dubbla verkan och laserstrålning gör det möjligt att öka impulsernas penetrationsdjup. MLT ökar effektiviteten av läkemedel, eliminerar smärta i urinröret och det yttre könsområdet och förbättrar erektionskvaliteten avsevärt. Behandling av erektil dysfunktion hos män med denna metod är smärtfri och bekväm.I händelse av ytlig bestrålning får patienten speciella glasögon för att skydda ögonen..

Ozonbehandling

Ozonbehandling är en ofarlig och enkel teknik som gör att du kan få ett uttalat resultat vid behandling av erektil dysfunktion. Förfarandet består i intravenös administrering av en saltlösning mättad med en syre-ozonblandning. Dess koncentration bestäms av läkaren. En dropper placeras i 30 minuter. Som ett resultat av förloppet med ozonbehandling (5-15 procedurer):

 • patogena svampar, bakterier, virus förstörs;
 • syresättning av blodet inträffar;
 • blodkärlets lumen expanderar;
 • inflammation avlägsnas;
 • metaboliska processer accelereras;
 • allmän och lokal immunitet stärks.

Prostata massage

Terapeutisk massage av prostatakörteln utförs av en urolog för att normalisera blodflödet till detta organ. Detta eliminerar bristen på syre och näringsämnen i vävnaderna. Dessutom tillhandahålls ett fritt utflöde av prostatasekretion, avlägsnande av diveazur.com trängsel, en minskning av inflammation och en ökning av effekten av läkemedel.

För att avgöra hur man behandlar erektil dysfunktion i ditt fall, kontakta specialisterna på kliniken “Medical On Group”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *